Geneticky modifikované obiloviny

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Geneticky modifikované obiloviny

Show full item record

No preview available
Title: Geneticky modifikované obiloviny
Author: Otáhalová, Veronika
Advisor: Sumczynski, Daniela
Abstract: Bakalářská práce se zabývá problematikou geneticky modifikovaných plodin (GM), přede-vším obilovin. V první kapitole je popsána legislativa týkající se geneticky modifikovaných organizmů (GMO), nakládání s nimi, jejich označování a dále se zabývá GMO schválenými k uvádění do životního prostředí v ČR. V následující kapitole se práce zaměřuje na metody genetických transformací, rozdělení a využití transgenních plodin. Třetí kapitola obecně charakterizuje obiloviny a jsou zde stručně popsány nejvýznamnější druhy. Předposlední kapitola je věnována GM obilovinám, jejich značení a pěstování v ČR, EU a ve světě. Na závěr jsou uvedeny doposud známé přínosy a rizika pěstování GM plodin.
URI: http://hdl.handle.net/10563/15603
Date: 2011-08-19
Availability: Bez omezení
Department: Ústav biochemie a analýzy potravin
Discipline: Technologie a řízení v gastronomii
Grade for thesis and defense: B 16988


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
otáhalová_2011_bp.pdf 1.948Mb PDF View/Open
otáhalová_2011_vp.doc 91Kb Microsoft Word View/Open
otáhalová_2011_op.doc 92Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account