Geneticky modifikované obiloviny

DSpace Repository

Language: English čeština 

Geneticky modifikované obiloviny

Show simple item record

dc.contributor.advisor Sumczynski, Daniela
dc.contributor.author Otáhalová, Veronika
dc.date.accessioned 2012-03-09T10:55:29Z
dc.date.available 2012-03-09T10:55:29Z
dc.date.issued 2011-08-19
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/15603
dc.description.abstract Bakalářská práce se zabývá problematikou geneticky modifikovaných plodin (GM), přede-vším obilovin. V první kapitole je popsána legislativa týkající se geneticky modifikovaných organizmů (GMO), nakládání s nimi, jejich označování a dále se zabývá GMO schválenými k uvádění do životního prostředí v ČR. V následující kapitole se práce zaměřuje na metody genetických transformací, rozdělení a využití transgenních plodin. Třetí kapitola obecně charakterizuje obiloviny a jsou zde stručně popsány nejvýznamnější druhy. Předposlední kapitola je věnována GM obilovinám, jejich značení a pěstování v ČR, EU a ve světě. Na závěr jsou uvedeny doposud známé přínosy a rizika pěstování GM plodin. cs
dc.format 67 cs
dc.format.extent 2043154 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject geneticky modifikovaný organizmus cs
dc.subject Bt kukuřice cs
dc.subject obiloviny cs
dc.subject geneticky modifikované obiloviny cs
dc.subject genetically modified organism en
dc.subject Bt maize en
dc.subject cereals en
dc.subject genetically modified grains en
dc.title Geneticky modifikované obiloviny cs
dc.title.alternative Genetically Modified Cereals en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Lazárková, Zuzana
dc.date.accepted 2011-08-31
dc.description.abstract-translated This bachelor thesis deals with genetically modified crops (GM), especially cereals. The first chapter describes the legislation relating to genetically modified organisms (GMOs), using, labeling and covers GMOs approved for introduction into the environment in the country. In the next chapter, the work focuses on methods of genetic transformation, distribution and use of transgenic crops. The third chapter describes cereals in general, and the most significant species are briefly described here. The penultimate chapter is de-voted to GM grains, their identification and cultivation in the Czech Republic, the EU and the world. At the conclusion there are given known benefits and risks of growing GM crops. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/136 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 16988
dc.date.assigned 2011-02-25
utb.result.grade B


Files in this item

Files Size Format View
otáhalová_2011_bp.pdf 1.948Mb PDF View/Open
otáhalová_2011_vp.doc 91Kb Microsoft Word View/Open
otáhalová_2011_op.doc 92Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account