Využití mořských ryb a plodů v gastronomii

DSpace Repository

Language: English čeština 

Využití mořských ryb a plodů v gastronomii

Show simple item record

dc.contributor.advisor Fišera, Miroslav
dc.contributor.author Kýrová, Tereza
dc.date.accessioned 2012-03-09T14:18:57Z
dc.date.available 2012-03-09T14:18:57Z
dc.date.issued 2011-05-30
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/15867
dc.description.abstract Cílem bakalářské práce bylo co nejlépe popsat zpracování mořských ryb a plodů v gastronomii. Práce je zaměřena na mořské ryby obecně, jejich rozdělení, fyziologii. Dále jsou popsány ryby v kuchyni od jejich zabití a kuchání, až po různé tepelné úpravy, stejně tak jsem postupovala i u mořských plodů. Pozornost je také věnována pozitivním vlivům a zdravotním rizikům při jejich konzumaci. cs
dc.format 60 cs
dc.format.extent 1666252 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject příprava cs
dc.subject využití cs
dc.subject moře cs
dc.subject potravina cs
dc.subject ryby cs
dc.subject plody cs
dc.subject zpracování cs
dc.subject maso cs
dc.subject tepelné úpravy cs
dc.subject rizika cs
dc.subject bíl-koviny cs
dc.subject tuky cs
dc.subject preparation en
dc.subject sea food en
dc.subject fish en
dc.subject fruit processing en
dc.subject meat recovery en
dc.subject thermal treatment en
dc.subject risks en
dc.subject proteins en
dc.subject fats en
dc.title Využití mořských ryb a plodů v gastronomii cs
dc.title.alternative Usage of salt water fish and seafood in gastronomy en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Mišurcová, Ladislava
dc.date.accepted 2011-06-22
dc.description.abstract-translated The aim of my thesis was best to describe the processing of seafood and fruits gastronomy is focused on seafood in general, their distribution, physiology. The following describes the fish in the kitchen of their slaughter and evisceration, and after various heat treatments, as well as I pro-gressed even seafood. Attention is also paid to the positive health effects and risk-kum in their consumption. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/136 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 17187
dc.date.assigned 2011-02-25
utb.result.grade C


Files in this item

Files Size Format View
kýrová_2011_bp.pdf 1.589Mb PDF View/Open
kýrová_2011_vp.pdf 63.22Kb PDF View/Open
kýrová_2011_op.doc 94.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account