Netradiční druhy cereálií, kamut a grünkern

DSpace Repository

Language: English čeština 

Netradiční druhy cereálií, kamut a grünkern

Show simple item record

dc.contributor.advisor Sumczynski, Daniela
dc.contributor.author Frýželková, Iva
dc.date.accessioned 2012-03-09T15:22:26Z
dc.date.available 2012-03-09T15:22:26Z
dc.date.issued 2011-08-19
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/15956
dc.description.abstract Tato bakalářská práce charakterizuje obecně obiloviny, především jejich chemické složení, morfologii obilky. Zabývá se popisem vybraných netradičních druhů cereálií jako je proso, čirok, čumíza a rosička. Dále se zaměřuje na popis pšenice špaldy a následně grünkernu. Dále je práce zaměřena na historii, výživné hodnoty, výzkum týkající se kamutu. cs
dc.format 41 cs
dc.format.extent 2097367 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject obiloviny cs
dc.subject netradiční obiloviny cs
dc.subject kamut cs
dc.subject grünkern cs
dc.subject cereals en
dc.subject non-traditional cereals en
dc.subject kamut en
dc.subject grünkern en
dc.title Netradiční druhy cereálií, kamut a grünkern cs
dc.title.alternative Non-Traditional Kinds of Cereals, Kamut and Grünkern en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Lazárková, Zuzana
dc.date.accepted 2011-08-31
dc.description.abstract-translated This bachelor work characterizes cereals in general, especially chemical composition, mor-phology of cereal grain. Work deals with the description of non-traditional kinds of cereal like Panicum miliaceum L., Dorghudum vulgare, Setaria italica L. Beauv and Digitaria sanguinalis. It continues with description of wheat spelled and grünkern. Further, work is focus on history, nutritive value, research and trademark of Kamut. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/136 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 16976
dc.date.assigned 2011-02-25
utb.result.grade B


Files in this item

Files Size Format View
frýželková_2011_bp.pdf 2.000Mb PDF View/Open
frýželková_2011_vp.doc 92Kb Microsoft Word View/Open
frýželková_2011_op.doc 92.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account