Srovnání senzorických a chemických vlastností cizokrajných a domácích medů

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Srovnání senzorických a chemických vlastností cizokrajných a domácích medů

Show full item record

No preview available
Title: Srovnání senzorických a chemických vlastností cizokrajných a domácích medů
Author: Sekyrová, Jarmila
Advisor: Severová, Marta
Abstract: Práce se zabývá problematikou včelího medu, jenž má značný význam ve výživě. V teoretické části byly popsány jeho základní fyzikálně-chemické vlastnosti. Byly také popsány druhy medu. Řešena byla také problematika falšování medu a diskutovány metody jeho autentifikace. V experimentální části byla provedena analýza vybraných složek a důležitých jakostních parametrů u různých druhů medu, které byly získány z tržní sítě. Výsledky stanovení byly porovnány legislativou stanovenými hodnotami. Pro celkové posouzení bylo provedeno rovněž senzorické hodnocení.
URI: http://hdl.handle.net/10563/16117
Date: 2011-05-20
Availability: Bez omezení
Department: Ústav biochemie a analýzy potravin
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: B 21593


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
sekyrová_2011_dp.pdf 1.411Mb PDF View/Open
sekyrová_2011_vp.doc 95.5Kb Microsoft Word View/Open
sekyrová_2011_op.pdf 67.43Kb PDF View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account