Srovnání senzorických a chemických vlastností cizokrajných a domácích medů

DSpace Repository

Language: English čeština 

Srovnání senzorických a chemických vlastností cizokrajných a domácích medů

Show simple item record

dc.contributor.advisor Severová, Marta
dc.contributor.author Sekyrová, Jarmila
dc.date.accessioned 2012-03-09T18:00:45Z
dc.date.available 2012-03-09T18:00:45Z
dc.date.issued 2011-05-20
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/16117
dc.description.abstract Práce se zabývá problematikou včelího medu, jenž má značný význam ve výživě. V teoretické části byly popsány jeho základní fyzikálně-chemické vlastnosti. Byly také popsány druhy medu. Řešena byla také problematika falšování medu a diskutovány metody jeho autentifikace. V experimentální části byla provedena analýza vybraných složek a důležitých jakostních parametrů u různých druhů medu, které byly získány z tržní sítě. Výsledky stanovení byly porovnány legislativou stanovenými hodnotami. Pro celkové posouzení bylo provedeno rovněž senzorické hodnocení. cs
dc.format 67 s. (83 515 znaků) cs
dc.format.extent 1479656 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Včelí med cs
dc.subject metody autentifikace cs
dc.subject senzorická analýza cs
dc.subject legislativa cs
dc.subject Honey bee en
dc.subject authentication methods en
dc.subject sensory analysis en
dc.subject legislation en
dc.title Srovnání senzorických a chemických vlastností cizokrajných a domácích medů cs
dc.title.alternative Comparison of Chemical and Senzory Properties of Exotic and Domestic Honeys en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Dvořáková, Monika
dc.date.accepted 2011-05-31
dc.description.abstract-translated The thesis deals with issue of bee honey, which has great importance in nutrition. In the theoretical part of the work, I have described its fundamental physico-chemical properties. Moreover, I have distinguished various types of honey. The thesis has been also concerned with honey falsification, and it has been discussed the way of its authentication. The practical part includes the analysis of the selected components and important quality parameters o various kinds of honey obtained from market area. The results have been compared through the legislation of stated values. To give the overall appraisal, I have also accomplished sensory evaluation. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/196 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 21593
dc.date.assigned 2011-02-25
utb.result.grade B


Files in this item

Files Size Format View
sekyrová_2011_dp.pdf 1.411Mb PDF View/Open
sekyrová_2011_vp.doc 95.5Kb Microsoft Word View/Open
sekyrová_2011_op.pdf 67.43Kb PDF View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account