Současné poznatky o entomofágii v gastronomii

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Současné poznatky o entomofágii v gastronomii

Show full item record

No preview available
Title: Současné poznatky o entomofágii v gastronomii
Author: Fialová, Věra
Advisor: Mlček, Jiří
Abstract: Práce poskytuje pohled na entomofágii, tedy využití hmyzu jako součásti lidské stravy ve světě i u nás. Sumarizuje výživové hodnoty a pozitivní přínosy v tomto ohledu pro neustále se rozšiřující populaci naší planety. Konzumaci hmyzu předkládá jako vhodnou alternativu řešení potravinových krizí, civilizačních chorob - podvýživa a obezita, či možnost jejího využití jako potravinového doplňku. Seznamuje s jedlými druhy ze zástupců řádu Insecta ve světové entomofágii a s poznatky o rozvíjejícím se zájmu o tuto oblast v poněkud střídmějších částech naší planety, kde se v současnosti ještě stále bojuje se zbytečnými předsudky.
URI: http://hdl.handle.net/10563/17022
Date: 2011-08-04
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie a mikrobiologie potravin
Discipline: Technologie a řízení v gastronomii
Grade for thesis and defense: A 22798


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
fialová_2011_bp.pdf 2.014Mb PDF View/Open
fialová_2011_vp.doc 95Kb Microsoft Word View/Open
fialová_2011_op.doc 100.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account