Čekanka jako léčivá bylina i potravina

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Čekanka jako léčivá bylina i potravina

Show full item record

No preview available
Title: Čekanka jako léčivá bylina i potravina
Author: Bernardová, Martina
Advisor: Škrovánková, Soňa
Abstract: Bakalářská práce se zaměřuje na čekanku, léčivou bylinu i potravinu (zelenina, cikorka), její popis, odrůdy, podmínky pěstování, chemické složení, využití a zdravotní účinky. Čekanka obsahuje větší množství inulinu, významného zdroje dietetické vlákniny s příznivými účinky na činnost trávicího traktu.
URI: http://hdl.handle.net/10563/17039
Date: 2011-05-30
Availability: Bez omezení
Department: Ústav biochemie a analýzy potravin
Discipline: Technologie a řízení v gastronomii
Grade for thesis and defense: B 15455


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
bernardová_2011_bp.pdf 517.7Kb PDF View/Open
bernardová_2011_vp.doc 95.5Kb Microsoft Word View/Open
bernardová_2011_op.doc 93Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account