Alimentární mykotoxikózy

DSpace Repository

Language: English čeština 

Alimentární mykotoxikózy

Show simple item record

dc.contributor.advisor Mišurcová, Ladislava
dc.contributor.author Nováková, Viera
dc.date.accessioned 2013-10-07T12:23:46Z
dc.date.available 2013-10-07T12:23:46Z
dc.date.issued 2012-01-06
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/21830
dc.description.abstract Bakalářská práce je zaměřena na obecnou problematiku a klasifikaci mikroskopických toxinogenních hub, produkujích mykotoxiny, které mohou způsobovat těžké otravy, pří-padně vyústit v závažná onemocnění. Vybrané druhy mykotoxinů jsou charakterizovány podle toxicity a chemického složení, dále je popsán typ onemocnění, které mohou vyvolat u lidí a zvířat. Z důvodu eliminace mykotoxikóz jsou důležité také metody pro jejich dia-gnostiku, jejichž principy jsou v práci charakterizovány. cs
dc.format 55 s.(62 300 znaků) cs
dc.format.extent 1599731 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject aflatoxin cs
dc.subject ochratoxin A cs
dc.subject patulin cs
dc.subject zearalenon cs
dc.subject fumonisiny cs
dc.subject námelové alkaloidy cs
dc.subject aspergilóza cs
dc.subject ergotizmus cs
dc.subject akutní kardiální beri - beri cs
dc.subject aflatoxin en
dc.subject ochratoxin A en
dc.subject patulin en
dc.subject zearalenone en
dc.subject fumonisin en
dc.subject ergot alkaloids en
dc.subject aspergillosis en
dc.subject ergotism en
dc.subject acute cardiac beriberi en
dc.title Alimentární mykotoxikózy cs
dc.title.alternative Alimentary Mycotoxicoses en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Škrovánková, Soňa
dc.date.accepted 2012-06-12
dc.description.abstract-translated The dissertation focuses on microscopic toxigenic fungi that produce mycotoxins that can lead to acute poisoning or serious illness. Selected varieties of mycotoxins are classified according to their toxicity and chemical composition. This is accompanied by a description of different kinds of diseases these mycotoxins can cause both in humans and animals. Reliable diagnostics is important to fight mycotoxicosis effectively. The core principles of such diagnostics is characterized in the work. en
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/18591 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 25506
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2012-05-21


Files in this item

Files Size Format View
nováková_2012_bp.pdf 1.525Mb PDF View/Open
nováková_2012_vp.doc 95Kb Microsoft Word View/Open
nováková_2012_op.doc 94Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account