Charakteristika a vlastnosti zázvoru

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Charakteristika a vlastnosti zázvoru

Show full item record

No preview available
Title: Charakteristika a vlastnosti zázvoru
Author: Válková, Martina
Advisor: Škrovánková, Soňa
Abstract: Bakalářská práce je zaměřena na popis a charakteristiku zázvoru lékařského (Zingiber officinale). V zázvoru jsou obsaženy látky prospívající zdraví, účinnými látkami jsou silice a ostře chutnající gingerol. Zázvor se používá v několika podobách - čerstvý, sušený a mletý, pro přípravu čaje, tinktury, nebo obkladů. Zázvor se využívá jak v potravinářském, tak i v kosmetickém a farmaceutickém průmyslu.
URI: http://hdl.handle.net/10563/22312
Date: 2012-02-01
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Chemie a technologie potravin


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
válková_2012_bp.pdf 1.806Mb PDF View/Open
válková_2012_vp.doc 94Kb Microsoft Word View/Open
válková_2012_op.doc 94Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account