Charakteristika a vlastnosti zázvoru

DSpace Repository

Language: English čeština 

Charakteristika a vlastnosti zázvoru

Show simple item record

dc.contributor.advisor Škrovánková, Soňa
dc.contributor.author Válková, Martina
dc.date.accessioned 2013-10-08T06:29:14Z
dc.date.available 2013-10-08T06:29:14Z
dc.date.issued 2012-02-01
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/22312
dc.description.abstract Bakalářská práce je zaměřena na popis a charakteristiku zázvoru lékařského (Zingiber officinale). V zázvoru jsou obsaženy látky prospívající zdraví, účinnými látkami jsou silice a ostře chutnající gingerol. Zázvor se používá v několika podobách - čerstvý, sušený a mletý, pro přípravu čaje, tinktury, nebo obkladů. Zázvor se využívá jak v potravinářském, tak i v kosmetickém a farmaceutickém průmyslu. cs
dc.format 41 cs
dc.format.extent 1894379 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject zázvor cs
dc.subject složení cs
dc.subject vlastnosti cs
dc.subject účinky cs
dc.subject ginger en
dc.subject characteristics en
dc.subject composition en
dc.subject effects en
dc.title Charakteristika a vlastnosti zázvoru cs
dc.title.alternative Characterization and Qualities of Ginger en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Mišurcová, Ladislava
dc.date.accepted 2012-06-19
dc.description.abstract-translated The bachelor thesis is focused on the description and characterization of ginger (Zingiber officinale). Ginger contains health-protecting substances; active compounds are essential oils and gingerol with pungent taste. Ginger is used in fresh, dried and ground form, for tea, tinctures, or compress preparation. Ginger is utilized in food industry, cosmetics and in pharmaceutical industry too. en
dc.description.department Ústav technologie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/19584 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and Food Technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 25833
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2012-05-11


Files in this item

Files Size Format View
válková_2012_bp.pdf 1.806Mb PDF View/Open
válková_2012_vp.doc 94Kb Microsoft Word View/Open
válková_2012_op.doc 94Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account