Metody izolace a detekce mléčných proteinů

DSpace Repository

Language: English čeština 

Metody izolace a detekce mléčných proteinů

Show simple item record

dc.contributor.advisor Halabalová, Věra
dc.contributor.author Škrobák, Filip
dc.date.accessioned 2013-10-08T20:28:45Z
dc.date.available 2013-10-08T20:28:45Z
dc.date.issued 2012-01-06
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/22625
dc.description.abstract Tato bakalářská práce pojednává o jednom z hlavních potravinářských artiklů a to o mléku. Jednou z nejcennějších složek mléka jsou bílkoviny. Jsou velmi potřebné pro mnohé tech-nologické postupy, popřípadě se používají jako výživové preparáty. Jejich použití přivádí mnoho provozů do problému jak vhodně izolovat a poté detekovat vybranou část proteinu. V této práci jsou popsány nejpoužívanější metody izolace a detekce v průmyslové sféře. Detekce je zaměřena na spolehlivé chromatografické metody. cs
dc.format 42s (55 936 znaků) cs
dc.format.extent 1668720 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Mléko cs
dc.subject Proteiny cs
dc.subject Mléčné proteiny cs
dc.subject Izolace cs
dc.subject Chromatografie cs
dc.subject Milk en
dc.subject Proteins en
dc.subject Milk proteins en
dc.subject Isolations en
dc.subject Chromatography en
dc.title Metody izolace a detekce mléčných proteinů cs
dc.title.alternative Methods of Isolation and Detection Milk Proteins en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Gál, Robert
dc.date.accepted 2012-06-11
dc.description.abstract-translated This thesis deals with one of the main food items milk. One of the most valuable constituents of milk are proteins. They are very necessary for many technological processes, or are used as nutritional preparations. Their use brings many plants into the problem of how to properly insulate and then detect a selected part of the protein. Below in this paper are described the most common methods for the isolation and detection in the food sector. The detection is focused on reliable chromatographic methods. en
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/18591 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 25779
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2012-05-21


Files in this item

Files Size Format View
škrobák_2012_bp.pdf 1.591Mb PDF View/Open
škrobák_2012_vp.doc 92.5Kb Microsoft Word View/Open
škrobák_2012_op.doc 92Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account