dc.contributor.advisor |
Zemanová, Vladimíra
|
|
dc.contributor.author |
Horák, Václav
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-09T02:01:28Z |
|
dc.date.available |
2013-10-09T02:01:28Z |
|
dc.date.issued |
2012-01-06 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/22813
|
|
dc.description.abstract |
Tato práce obsahuje informace o vjemu sladké chuti. Dále pak informace o vybraných nesacharózových sladidlech. Vlastním cílem práce je porovnat využitelnost těchto sladidel v potravinách, zejména v mléčných výrobcích a potravinových doplňcích obsahujících syrovátku. Součástí práce je také vlastní popis vybraných mléčných výrobků a potravinových doplňků, které tato sladidla mohou obsahovat. |
cs |
dc.format |
62 s. |
cs |
dc.format.extent |
1783485 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Nesacharózová sladidla
|
cs |
dc.subject |
sladivost
|
cs |
dc.subject |
sladká chuť
|
cs |
dc.subject |
diabetes mellitus
|
cs |
dc.subject |
mléčné výrobky
|
cs |
dc.subject |
jogurt
|
cs |
dc.subject |
mražený smetanový krém
|
cs |
dc.subject |
syrovátka
|
cs |
dc.subject |
syrovátkové proteiny
|
cs |
dc.subject |
syrovátkové koncentráty
|
cs |
dc.subject |
syrovátkové izoláty
|
cs |
dc.subject |
hydrolyzované syrovátkové proteiny
|
cs |
dc.subject |
non - sucrose sweeteners
|
en |
dc.subject |
sweetness
|
en |
dc.subject |
sweet taste
|
en |
dc.subject |
diabetes mellitus
|
en |
dc.subject |
dairy products
|
en |
dc.subject |
yogurt
|
en |
dc.subject |
dairy ice cream
|
en |
dc.subject |
whey
|
en |
dc.subject |
whey proteins
|
en |
dc.subject |
whey protein concentrates
|
en |
dc.subject |
whey protein isolates
|
en |
dc.subject |
hydrolyzed whey proteins
|
en |
dc.title |
Sladidla v mléčných výrobcích a potravinových doplňcích obsahujících syrovátku |
cs |
dc.title.alternative |
Sweeteners in Dairy Products and Food Supplements Containing Whey |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Pospíšil, Michal |
|
dc.date.accepted |
2012-09-05 |
|
dc.description.abstract-translated |
This paperwork contains information about sweet taste perception. Also information about selected non-sucrose sweeteners. The goal of this paperwork is to compare usability of the selected sweeteners in food, especially in dairy products and food suplements containing whey. A part of paperwork is devoted to the description of selected dairy products and food suplements containing whey. |
en |
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18591
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
25522
|
|
utb.result.grade |
B |
|
dc.date.submitted |
2012-08-13 |
|