Sladidla v mléčných výrobcích a potravinových doplňcích obsahujících syrovátku

DSpace Repository

Language: English čeština 

Sladidla v mléčných výrobcích a potravinových doplňcích obsahujících syrovátku

Show simple item record

dc.contributor.advisor Zemanová, Vladimíra
dc.contributor.author Horák, Václav
dc.date.accessioned 2013-10-09T02:01:28Z
dc.date.available 2013-10-09T02:01:28Z
dc.date.issued 2012-01-06
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/22813
dc.description.abstract Tato práce obsahuje informace o vjemu sladké chuti. Dále pak informace o vybraných nesacharózových sladidlech. Vlastním cílem práce je porovnat využitelnost těchto sladidel v potravinách, zejména v mléčných výrobcích a potravinových doplňcích obsahujících syrovátku. Součástí práce je také vlastní popis vybraných mléčných výrobků a potravinových doplňků, které tato sladidla mohou obsahovat. cs
dc.format 62 s. cs
dc.format.extent 1783485 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Nesacharózová sladidla cs
dc.subject sladivost cs
dc.subject sladká chuť cs
dc.subject diabetes mellitus cs
dc.subject mléčné výrobky cs
dc.subject jogurt cs
dc.subject mražený smetanový krém cs
dc.subject syrovátka cs
dc.subject syrovátkové proteiny cs
dc.subject syrovátkové koncentráty cs
dc.subject syrovátkové izoláty cs
dc.subject hydrolyzované syrovátkové proteiny cs
dc.subject non - sucrose sweeteners en
dc.subject sweetness en
dc.subject sweet taste en
dc.subject diabetes mellitus en
dc.subject dairy products en
dc.subject yogurt en
dc.subject dairy ice cream en
dc.subject whey en
dc.subject whey proteins en
dc.subject whey protein concentrates en
dc.subject whey protein isolates en
dc.subject hydrolyzed whey proteins en
dc.title Sladidla v mléčných výrobcích a potravinových doplňcích obsahujících syrovátku cs
dc.title.alternative Sweeteners in Dairy Products and Food Supplements Containing Whey en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Pospíšil, Michal
dc.date.accepted 2012-09-05
dc.description.abstract-translated This paperwork contains information about sweet taste perception. Also information about selected non-sucrose sweeteners. The goal of this paperwork is to compare usability of the selected sweeteners in food, especially in dairy products and food suplements containing whey. A part of paperwork is devoted to the description of selected dairy products and food suplements containing whey. en
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/18591 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and Food Technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 25522
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2012-08-13


Files in this item

Files Size Format View
horák_2012_bp.pdf 1.700Mb PDF View/Open
horák_2012_vp.doc 96.5Kb Microsoft Word View/Open
horák_2012_op.pdf 1.230Mb PDF View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account