Vegetariánství- jeho druhy a význam ve výživě člověka.

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vegetariánství- jeho druhy a význam ve výživě člověka.

Show simple item record

dc.contributor.advisor Matějíčková, Radmila
dc.contributor.author Hynčicová, Simona
dc.date.accessioned 2013-10-09T03:02:32Z
dc.date.available 2013-10-09T03:02:32Z
dc.date.issued 2012-01-06
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/22877
dc.description.abstract Bakalářská práce se zabývá tématem vegetariánství. Definuje tento způsob stravová-ní, popisuje jeho počátky a druhy vegetariánství. Dále popisuje alternativní směry stravo-vání a další stravovací systémy. Zabývá se vegetariánskou stravou a jeho účinky na zdraví člověka. Popsány jsou základní živiny a ostatní důležité složky potravy, které by neměly chybět ve stravě člověka. Také je uvedeno doporučené složení denní stravy a nakonec prů-zkum trhu, který se zabývá konkrétními výrobky pro vegetariány. cs
dc.format 69 cs
dc.format.extent 2085090 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject historie vegetariánství cs
dc.subject druhy vegetariánství cs
dc.subject vegetariánská strava cs
dc.subject základní složky potravy cs
dc.subject vegetariánské výrobky cs
dc.subject vegetarianism history en
dc.subject types of vegetarianism en
dc.subject vegetarian food en
dc.subject basic food ingredients en
dc.subject vegetarian products en
dc.title Vegetariánství- jeho druhy a význam ve výživě člověka. cs
dc.title.alternative Vegetarianism- its Kinds and Importance in Human Nutrition. en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Gulyášová, Eva
dc.date.accepted 2012-09-04
dc.description.abstract-translated Bachelor thesis deals with the topic of vegetarianism. It defines this way of diet, de-scribes its origin and types. Further, it describes alternative ways of diet and other diet sys-tems. It goes about a vegetarian food and its effects on man?s health. There are described the basic nutrients and other important food components by this thesis that should not be missed in man?s diet. It is also shown recommended daily dietary composition and market research at the end, which deals with specific products for vegetarians. en
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/18591 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 25673
utb.result.grade C
dc.date.submitted 2012-08-13


Files in this item

Files Size Format View
hynčicová_2012_bp.pdf 1.988Mb PDF View/Open
hynčicová_2012_vp.doc 93Kb Microsoft Word View/Open
hynčicová_2012_op.doc 94Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account