Zástupci rodu Clostridium jako původci alimentárních infekcí

DSpace Repository

Language: English čeština 

Zástupci rodu Clostridium jako původci alimentárních infekcí

Show simple item record

dc.contributor.advisor Holko, Ivan
dc.contributor.author Slivková, Andrea
dc.date.accessioned 2013-10-12T20:40:41Z
dc.date.available 2013-10-12T20:40:41Z
dc.date.issued 2013-01-16
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/24726
dc.description.abstract Alimentární onemocnění a bezpečnost potravin jsou v současnosti velmi diskutovaným tématem vzhledem k přítomnosti patogenních mikroorganismů. Tato práce se zaměřuje konkrétně na bakterie rodu Clostridium, nejznámější zástupce z hlediska otrav z potravin, jejich morfologii, vlastnosti, výskyt v potravinách, jejich patogenitu a působení na lidský organismus. Zabývá se také preventivními opatřeními v boji proti těmto patogenům. cs
dc.format 53 s. (60 295) cs
dc.format.extent 1304321 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Clostridium cs
dc.subject vlastnosti cs
dc.subject alimentární onemocnění cs
dc.subject rizikové potraviny cs
dc.subject botulotoxin cs
dc.subject prevence cs
dc.subject Clostridium en
dc.subject properties en
dc.subject foodborne diseases en
dc.subject risk foods en
dc.subject botulotoxin en
dc.subject prevention en
dc.title Zástupci rodu Clostridium jako původci alimentárních infekcí cs
dc.title.alternative Clostridium spp. as Casual Agent of Foodborne Diseases en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Doležalová, Magda
dc.date.accepted 2013-06-14
dc.description.abstract-translated Foodborne disease and food safety are currently widely discussed topic due to the presence of pathogenic microorganisms. This paper focuses specifically on bacteria of the genus Clostridium, the most famous representative in terms of food poisoning, their morphology, properties, occurrence in food, pathogenicity and their effects on the human organism. It also discusses preventive measures in the fight against these pathogens. en
dc.description.department Ústav technologie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/19584 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and Food Technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 30637
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2013-05-15


Files in this item

Files Size Format View
slivková_2013_bp.pdf 1.243Mb PDF View/Open
slivková_2013_vp.doc 92Kb Microsoft Word View/Open
slivková_2013_op.doc 92.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account