Možnosti stanovení aminokyselin v potravinách

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Možnosti stanovení aminokyselin v potravinách

Show full item record

No preview available
Title: Možnosti stanovení aminokyselin v potravinách
Author: Matušů, Markéta
Advisor: Buňka, František
Abstract: V předkládané práci je rozebrán význam bílkovin pro lidský organismus a jejich výskyt v potravinách a jsou popsány vlastnosti aminokyselin. Dále je uveden přehled metod používaných pro stanovení aminokyselin. Je vysvětlen princip hydrolýz při stanovení a jsou popsány některé chromatografické metody, především kapalinová chromatografie. V poslední kapitole jsou uvedeny vlastnosti a metody stanovení využitelného lysinu.
URI: http://hdl.handle.net/10563/2755
Date: 2007-06-04
Availability: Pouze v rámci univerzity
Department: Ústav potravinářského inženýrství
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: B


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
matušů_2007_bp.pdfBlocked 784.6Kb PDF
matušů_2007_vp.doc 39Kb Microsoft Word View/Open
matušů_2007_op.doc 49Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account