Technologie výroby rumu

DSpace Repository

Language: English čeština 

Technologie výroby rumu

Show simple item record

dc.contributor.advisor Mlček, Jiří
dc.contributor.author Řezníčková, Pavlína
dc.date.accessioned 2015-07-24T12:27:40Z
dc.date.available 2015-07-24T12:27:40Z
dc.date.issued 2015-01-20
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/31412
dc.description.abstract Tato bakalářská práce se zaměřuje na popis výroby lihovin a s nimi úzce spjatý destilační proces. Dále se detailně věnuje technologii výroby rumu a surovinám, z nichž je tato lihovina vyráběna, tedy cukrové třtině a melase. Zmíněny jsou též jednotlivé země produkující rum a jeho využití v gastronomii. V práci je také srovnáván pravý rum s Tuzemákem.
dc.format 59 s.
dc.format.extent 2656259
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject destilace cs
dc.subject lihoviny cs
dc.subject cukrová třtina cs
dc.subject melasa cs
dc.subject rum cs
dc.subject distillation en
dc.subject spirit en
dc.subject sugar cane en
dc.subject molasses en
dc.subject rum en
dc.title Technologie výroby rumu
dc.title.alternative Technology of Rum Making
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Valášek, Pavel
dc.date.accepted 2015-06-12
dc.description.abstract-translated This thesis is focused on the description of the spirits production and closely to this production linked the distillation process. Further it is devoted to the technology of rum production in details an draw materials from which this spirit drink is produced, i.e. sugar cane and molasses. There are mentioned also individual countries producing rum and its use in gastronomy. It thesis is also compare the true rum with so-called "Tuzemák".
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 29430
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2015-05-05


Files in this item

Files Size Format View Description
řezníčková_2015_dp.pdf 2.533Mb PDF View/Open None
řezníčková_2015_op.pdf 631.3Kb PDF View/Open None
řezníčková_2015_vp.pdf 621.7Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account