Využití chilli papriček v gastronomii a jejich vliv na zdraví člověk

DSpace Repository

Language: English čeština 

Využití chilli papriček v gastronomii a jejich vliv na zdraví člověk

Show simple item record

dc.contributor.advisor Kráčmar, Stanislav
dc.contributor.author Němec, Jan
dc.date.accessioned 2016-11-28T11:42:35Z
dc.date.available 2016-11-28T11:42:35Z
dc.date.issued 2016-01-20
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/37758
dc.description.abstract Bakalářská práce "Využití chilli papriček v gastronomii a jejich vliv na zdraví člověka" je věnována chilli papričkám z rodu Capsicum. V první části práce popisuje historii, původ, jednotlivé odrůdy, chemické složení, pěstební podmínky a posklizňové úpravy chilli. V druhé se zabývá zastoupením chilli papriček ve světové gastronomii a vlivem konzumace a užívání chilli papriček na lidské zdraví.
dc.format 58 s.
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject chilli cs
dc.subject druh cs
dc.subject původ cs
dc.subject odrůda cs
dc.subject chemické složení cs
dc.subject pěstování cs
dc.subject posklizňová úprava cs
dc.subject gastronomie cs
dc.subject zdraví cs
dc.subject chilli en
dc.subject type en
dc.subject origin en
dc.subject variety en
dc.subject chemical composition en
dc.subject production en
dc.subject postharvest treatment en
dc.subject gastronomy en
dc.subject health en
dc.title Využití chilli papriček v gastronomii a jejich vliv na zdraví člověk
dc.title.alternative The Use of Chilli Gastronomy and Their Impact on Human Health
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Bučková, Martina
dc.date.accepted 2016-06-07
dc.description.abstract-translated The Bachelor Thesis "Using chilli in gastronomy and its impact on human health" studies chilli peppers of the Capsicum genus. Part one examines the history, origin, varieties, chemical composition, growing conditions and harvesting of chilli. Part two relates to the proportion of chilli used in world gastronomy, and the influence chilli consumption has to human health and its potential beneficial qualities.
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 42490
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2016-04-19


Files in this item

Files Size Format View Description
němec_2016_dp.pdf 3.284Mb PDF View/Open None
němec_2016_op.pdf 112.3Kb PDF View/Open None
němec_2016_vp.pdf 159.5Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account