Vliv výrobních a skladovacích parametrů na senzorické vlastnosti jogurtů

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Vliv výrobních a skladovacích parametrů na senzorické vlastnosti jogurtů

Show full item record

No preview available
Title: Vliv výrobních a skladovacích parametrů na senzorické vlastnosti jogurtů
Author: Charamzová, Lucie
Advisor: Mrázek, Josef
Abstract: Tato bakalářská práce se zabývá technologií výroby jogurtů. Samotným cílem této bakalářské práce je na základě vyhodnocení senzorických dotazníků posoudit, jaké jsou nejoptimálnější parametry pro výrobu a skladování jogurtů. Rozdílným výrobním parametrem byla zvolena fermentační teplota 40 °C a 45 °C. Skladovací faktory byly rozlišeny rozdílnou teplotou skladování a to 4 °C, 8 °C a 12 °C. V praktické části byly vyrobeny jogurty s použitím jogurtové kultury LAMBDA6 od výrobce Et. Coquard. Tyto jogurty byly použity při senzorickém hodnocení, které probíhalo druhý den po výrobě a pak ve 14. a 28. dni skladování. Hodnotitelé byli vybráni z řad studentů Vyšší odborné školy potravinářské a Střední průmyslové školy mlékárenské v Kroměříži.
URI: http://hdl.handle.net/10563/39309
Date: 2016-02-02
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Chemie a technologie potravin - specializace Technologie mléka a mléčných výrobků
Grade for thesis and defense: A 38496


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
charamzová_2016_dp.pdf 2.479Mb PDF View/Open None
charamzová_2016_op.pdf 616.3Kb PDF View/Open None
charamzová_2016_vp.pdf 615.9Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account