Příprava bezlepkových müsli směsí s jedlými květy a jejich nutriční analýza

DSpace Repository

Language: English čeština 

Příprava bezlepkových müsli směsí s jedlými květy a jejich nutriční analýza

Show full item record

No preview available
Title: Příprava bezlepkových müsli směsí s jedlými květy a jejich nutriční analýza
Author: Kostková, Lenka
Advisor: Sumczynski, Daniela
Abstract: Diplomová práce se zabývá přípravou netradičních sypaných bezlepkových müsli směsí s jedlými květy a jejich základní nutriční analýzou se záměrem v možnosti rozšířit sortiment snídaňových cereálií. Nutriční analýza byla zaměřena na stanovení obsahu vlhkosti, popela, hrubé bílkoviny, škrobu, lipidů, hrubé a neutrálně-detergentní vlákniny, stravitelnosti sušiny a organické hmoty vzorku. Nové cereální směsi vykazovaly nižší hodnoty obsahu hrubé bílkoviny a škrobu, a vyšší hodnoty obsahu popela, lipidů a hrubé vlákniny ve srovnání se vzorky pšeničného müsli analyzovaných v jiné studii.
URI: http://hdl.handle.net/10563/40595
Date: 2017-02-03
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Technologie potravin
Grade for thesis and defense: A 46356


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
kostková_2017_dp.pdf 3.575Mb PDF View/Open None
kostková_2017_op.pdf 546.0Kb PDF View/Open None
kostková_2017_vp.pdf 513.8Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account