Příprava bezlepkových müsli směsí s jedlými květy a jejich nutriční analýza
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
|
Název:
|
Příprava bezlepkových müsli směsí s jedlými květy a jejich nutriční analýza |
| Autor: |
Kostková, Lenka
|
| Vedoucí: |
Sumczynski, Daniela
|
|
Abstrakt:
|
Diplomová práce se zabývá přípravou netradičních sypaných bezlepkových müsli směsí s jedlými květy a jejich základní nutriční analýzou se záměrem v možnosti rozšířit sortiment snídaňových cereálií. Nutriční analýza byla zaměřena na stanovení obsahu vlhkosti, popela, hrubé bílkoviny, škrobu, lipidů, hrubé a neutrálně-detergentní vlákniny, stravitelnosti sušiny a organické hmoty vzorku. Nové cereální směsi vykazovaly nižší hodnoty obsahu hrubé bílkoviny a škrobu, a vyšší hodnoty obsahu popela, lipidů a hrubé vlákniny ve srovnání se vzorky pšeničného müsli analyzovaných v jiné studii. |
|
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/40595
|
|
Datum:
|
2017-02-03 |
|
Dostupnost:
|
Bez omezení |
|
Ústav:
|
Ústav technologie potravin |
|
Studijní obor:
|
Technologie potravin |
|
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
46356
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet