Příprava bezlepkových müsli směsí s jedlými květy a jejich nutriční analýza

DSpace Repository

Language: English čeština 

Příprava bezlepkových müsli směsí s jedlými květy a jejich nutriční analýza

Show simple item record

dc.contributor.advisor Sumczynski, Daniela
dc.contributor.author Kostková, Lenka
dc.date.accessioned 2017-07-03T09:14:37Z
dc.date.available 2017-07-03T09:14:37Z
dc.date.issued 2017-02-03
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/40595
dc.description.abstract Diplomová práce se zabývá přípravou netradičních sypaných bezlepkových müsli směsí s jedlými květy a jejich základní nutriční analýzou se záměrem v možnosti rozšířit sortiment snídaňových cereálií. Nutriční analýza byla zaměřena na stanovení obsahu vlhkosti, popela, hrubé bílkoviny, škrobu, lipidů, hrubé a neutrálně-detergentní vlákniny, stravitelnosti sušiny a organické hmoty vzorku. Nové cereální směsi vykazovaly nižší hodnoty obsahu hrubé bílkoviny a škrobu, a vyšší hodnoty obsahu popela, lipidů a hrubé vlákniny ve srovnání se vzorky pšeničného müsli analyzovaných v jiné studii.
dc.format 66 s.
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject müsli cs
dc.subject bezlepková potravina cs
dc.subject bezlepkové cereálie cs
dc.subject jedlé květy cs
dc.subject nutriční analýza cs
dc.subject muesli en
dc.subject gluten-free food en
dc.subject gluten-free cereals en
dc.subject edible flowers en
dc.subject nutritional analysis en
dc.title Příprava bezlepkových müsli směsí s jedlými květy a jejich nutriční analýza
dc.title.alternative Preparation of Gluten-Free Muesli Mixture with Edible Flowers and Nutritional Analysis
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Bubelová, Zuzana
dc.date.accepted 2017-05-31
dc.description.abstract-translated The thesis deals with the preparation of non-traditional gluten-free muesli mixture with edible flowers and their basic nutritional analysis with a view to the possibility of extending the range of breakfast cereals. Nutritional analysis was focused on the determining moisture content, ash content, crude protein, starch, lipid, and a crude and neutral-detergent fiber, digestibility of dry matter and organic matter sample. New cereal mixture showed lower values of crude protein and starch, and a higher ash content, the lipid and crude fiber in comparison with the samples of wheat muesli analyzed in another study.
dc.description.department Ústav technologie potravin
dc.thesis.degree-discipline Technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Food Technology en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 46356
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2017-04-26


Files in this item

Files Size Format View Description
kostková_2017_dp.pdf 3.575Mb PDF View/Open None
kostková_2017_op.pdf 546.0Kb PDF View/Open None
kostková_2017_vp.pdf 513.8Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account