Možnosti fermentace syrovátky pomocí kvasinek Kluyveromyces lactis

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Možnosti fermentace syrovátky pomocí kvasinek Kluyveromyces lactis

Show full item record

No preview available
Title: Možnosti fermentace syrovátky pomocí kvasinek Kluyveromyces lactis
Author: Válková, Petra
Advisor: Bubelová, Zuzana
Abstract: Diplomová práce je zaměřena na syrovátku a její fermentaci pomocí pěti kmenů kvasinek Kluyveromyces lactis. Náplní práce byla stručná charakteristika syrovátky (složení a zpracování), alkoholové fermentace a kvasinek, které byly využívány v této práci. Poslední kapitola teoretické části byla zaměřena na biotechnologické zpracování syrovátky. Praktická část byla věnována fermentaci syrovátky o dvou různých koncentracích. Tato fermentace probíhala při třech kultivačních teplotách a byla sledována během čtyř dnů. Závěrem práce bylo vyhodnocení úbytku laktózy po fermentaci pro daný kmen Kluyveromyces lactis za daných podmínek. Po vyhodnocení výsledků bylo zjištěno, že nejvyšších úbytků laktózy bylo dosaženo u vzorků fermentovaných kmeny CCDM 252 a 255. Dále bylo shledáno, že nejintenzivnější úbytky laktózy nastávaly při 28 °C.
URI: http://hdl.handle.net/10563/40603
Date: 2017-02-03
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Technologie potravin
Grade for thesis and defense: B 46370


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
válková_2017_dp.pdf 2.698Mb PDF View/Open None
válková_2017_op.pdf 524.1Kb PDF View/Open None
válková_2017_vp.pdf 525.5Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account