Možnosti stanovení karotenoidů v potravinách

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Možnosti stanovení karotenoidů v potravinách

Show full item record

No preview available
Title: Možnosti stanovení karotenoidů v potravinách
Author: Březnická, Jitka
Advisor: Kramářová, Daniela
Abstract: Cílem této bakalářské práce je popsat karotenoidy a jejich biologickou účinnost. Mezi tyto látky můžeme zařadit beta-karoten, lykopen, lutein, zeaxanthin, astaxanthin a další karotenoi-dy. Tyto látky mají pozitivní vliv na lidské zdraví a některé z nich mají i antioxidační účinky. Karotenoidy se nejčastěji stanovují metodou HPLC. Tato metoda má široké použití a také poskytuje velmi dobré výsledky.
URI: http://hdl.handle.net/10563/4123
Date: 2009-06-04
Availability: Pouze v rámci univerzity
Department: Ústav potravinářského inženýrství
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: A


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
březnická_2007_bp.pdfBlocked 2.440Mb PDF
březnická_2007_vp.doc 35.5Kb Microsoft Word View/Open
březnická_2007_op.doc 27Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account