Fyzikálně - chemická charakteristika vybraných druhů medu

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Fyzikálně - chemická charakteristika vybraných druhů medu

Show full item record

No preview available
Title: Fyzikálně - chemická charakteristika vybraných druhů medu
Author: Dadaková, Kateřina
Advisor: Lapčíková, Barbora
Abstract: Tato bakalářská práce je zaměřena na fyzikální a chemické vlastnosti medů. Fyzikální a chemické vlastnosti medů závisí na jejich chemickém složení, botanickém původu i geografických podmínkách. Krystalizace medů závisí na obsahu glukosy a fruktosy. Květové medy obsahují více glukosy, krystalizují proto rychleji než medovicové medy. Barva medu závisí na jeho botanickém původu a způsobu zpracování. Květové medy jsou světlejší než medovicové medy. Elektrická vodivost je důležitá vlastnost, díky které lze zjistit botanický původ medu. Medovicové medy mají vyšší elektrickou vodivost díky vyššímu obsahu minerálních látek. Mezi reologické vlastnosti patří viskozita, která se zvyšující se teplotou klesá.
URI: http://hdl.handle.net/10563/42067
Date: 2018-02-02
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Chemie a technologie potravin


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
dadaková_2018_dp.pdf 2.385Mb PDF View/Open None
dadaková_2018_op.pdf 658.1Kb PDF View/Open None
dadaková_2018_vp.pdf 652.2Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account