Charakterizace granulometrie sypkých potravin

DSpace Repository

Language: English čeština 

Charakterizace granulometrie sypkých potravin

Show full item record

No preview available
Title: Charakterizace granulometrie sypkých potravin
Author: Bartončíková, Michaela
Advisor: Lapčík, Lubomír
Abstract: Cílem této práce byla charakterizace granulometrie sypkých potravin konkrétně kakaového prášku, sušeného mléka a sušených rostlinných nápojů. V teoretické části byla zpracována rešerše, která se zabývala charakteristikou velikosti a tvaru částic, analytických metod a sypkých potravin. Praktická část se poté zabývala sítovou analýzou příslušných vzorků, modelováním distribučních křivek, křivek rozsevu a propadu. Dále byly vzorky podrobeny analýze laserovou difrakcí a v závěru došlo na porovnání výše zmíněných metod a posouzení jejich vhodnosti pro tyto materiály.
URI: http://hdl.handle.net/10563/50709
Date: 2021-12-31
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: -


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
bartončíková_2022_dp.pdf 10.65Mb PDF View/Open None
bartončíková_2022_op.pdf 246.4Kb PDF View/Open None
bartončíková_2022_vp.pdf 805.5Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account