Charakterizace granulometrie sypkých potravin

DSpace Repository

Language: English čeština 

Charakterizace granulometrie sypkých potravin

Show simple item record

dc.contributor.advisor Lapčík, Lubomír
dc.contributor.author Bartončíková, Michaela
dc.date.accessioned 2022-07-15T09:23:11Z
dc.date.available 2022-07-15T09:23:11Z
dc.date.issued 2021-12-31
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/50709
dc.description.abstract Cílem této práce byla charakterizace granulometrie sypkých potravin konkrétně kakaového prášku, sušeného mléka a sušených rostlinných nápojů. V teoretické části byla zpracována rešerše, která se zabývala charakteristikou velikosti a tvaru částic, analytických metod a sypkých potravin. Praktická část se poté zabývala sítovou analýzou příslušných vzorků, modelováním distribučních křivek, křivek rozsevu a propadu. Dále byly vzorky podrobeny analýze laserovou difrakcí a v závěru došlo na porovnání výše zmíněných metod a posouzení jejich vhodnosti pro tyto materiály.
dc.format 84 s.
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject granulometrie cs
dc.subject laserová difrakce cs
dc.subject velikost částic cs
dc.subject kakaový prášek cs
dc.subject distribuční funkce cs
dc.subject granulometry en
dc.subject laser diffraction en
dc.subject particle size en
dc.subject cocoa powder en
dc.subject distribution function en
dc.title Charakterizace granulometrie sypkých potravin
dc.title.alternative Characterization of the granulometry of the powder food
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Lapčíková, Barbora
dc.date.accepted 2022-06-01
dc.description.abstract-translated The aim of this work was to characterize the granulometry of powdered foods, specifically cocoa powder, milk powder and dried plant drinks. In the theoretical part a search was made about the characteristics of the size and shape of the particles, analytical methods and powdered food. The practical part then dealt with sieve analysis of relevant samples, modeling of distribution curves, sowing and sag curves. Furthermore, the samples were subjected to laser diffraction analysis and in the end, the above-mentioned methods were compared and their suitability for these materials was assessed.
dc.description.department Ústav technologie potravin
dc.thesis.degree-discipline - cs
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-program Technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Food Technology en
dc.identifier.stag 61910
dc.date.submitted 2022-05-06


Files in this item

Files Size Format View Description
bartončíková_2022_dp.pdf 10.65Mb PDF View/Open None
bartončíková_2022_op.pdf 246.4Kb PDF View/Open None
bartončíková_2022_vp.pdf 805.5Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account