Vliv přídavku bílkovin na vlastnosti mléčných dezertů

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vliv přídavku bílkovin na vlastnosti mléčných dezertů

Show full item record

No preview available
Title: Vliv přídavku bílkovin na vlastnosti mléčných dezertů
Author: Putalová, Jana
Advisor: Pachlová, Vendula
Abstract: Tato diplomová práce byla zaměřena na sledování vlivu přídavku izolátu (WPI) a koncentrátu (WPC) syrovátkových bílkovin na chemické, texturní a reologické vlastnosti mléčných dezertů se zvýšeným obsahem vlákniny. Pro tyto účely byly vyrobeny modelové vzorky mléčných dezertů o různém poměru banánové plantejnové a tapiokové mouky (60:40 a 50:50), do kterých byl aplikován 1 až 8% přídavek izolátu nebo koncentrátu sérových bílkovin. U vyrobených vzorků pak byla provedena chemická analýza (stanovení pH, obsah sušiny, aktivita vody), analýza stability vzorků, texturní a reologická analýza v průběhu 14denního skladování.
URI: http://hdl.handle.net/10563/51365
Date: 2021-12-31
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: -


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
putalová_2022_dp.pdf 1.455Mb PDF View/Open None
putalová_2022_op.pdf 812.1Kb PDF View/Open None
putalová_2022_vp.pdf 728.7Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account