Technologické vlastnosti tuzemského a cizokrajného ovoce

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Technologické vlastnosti tuzemského a cizokrajného ovoce

Show full item record

No preview available
Title: Technologické vlastnosti tuzemského a cizokrajného ovoce
Author: Kolmanová, Irena
Advisor: Rop, Otakar
Abstract: Bakalářská práce byla zaměřena na získání souhrnných poznatků o všech krocích před konzervací a o samotné konzervaci ovoce. Ovoce obsahuje řadu biologicky aktivních látek. Nejdůležitější z nich jsou vitaminy. Tyto látky mají pozitivní vliv na lidské zdraví a některé z nich mají i antioxidační účinky. Vědecké poznatky prokázaly, že ovoce obsahuje látky, které chrání před vznikem rakoviny. Tím se ovoce řadí mezi velmi zdravé potraviny. V práci jsou shrnuty postupy pro výrobu jednotlivých výrobků z ovoce a dále jsou vypracovány návrhy vhodnosti pro jednotlivé výrobky.
URI: http://hdl.handle.net/10563/5272
Date: 2008-06-02
Availability: Bez omezení
Department: Ústav potravinářského inženýrství
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: C 7995


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
kolmanová_2008_bp.pdf 795.8Kb PDF View/Open
kolmanová_2008_vp.doc 33.5Kb Microsoft Word View/Open
kolmanová_2008_op.doc 37Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account