Technologické vlastnosti tuzemského a cizokrajného ovoce

DSpace Repository

Language: English čeština 

Technologické vlastnosti tuzemského a cizokrajného ovoce

Show simple item record

dc.contributor.advisor Rop, Otakar
dc.contributor.author Kolmanová, Irena
dc.date.accessioned 2010-07-16T10:50:57Z
dc.date.available 2010-07-16T10:50:57Z
dc.date.issued 2008-06-02
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/5272
dc.description.abstract Bakalářská práce byla zaměřena na získání souhrnných poznatků o všech krocích před konzervací a o samotné konzervaci ovoce. Ovoce obsahuje řadu biologicky aktivních látek. Nejdůležitější z nich jsou vitaminy. Tyto látky mají pozitivní vliv na lidské zdraví a některé z nich mají i antioxidační účinky. Vědecké poznatky prokázaly, že ovoce obsahuje látky, které chrání před vznikem rakoviny. Tím se ovoce řadí mezi velmi zdravé potraviny. V práci jsou shrnuty postupy pro výrobu jednotlivých výrobků z ovoce a dále jsou vypracovány návrhy vhodnosti pro jednotlivé výrobky. cs
dc.format 92 s. cs
dc.format.extent 814928 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject čerstvé ovoce cs
dc.subject chemické složení cs
dc.subject skladování cs
dc.subject konzervace cs
dc.subject vhodnost cs
dc.subject fresh fruits en
dc.subject chemical constitution en
dc.subject stocking en
dc.subject conservation en
dc.subject appropriateness en
dc.title Technologické vlastnosti tuzemského a cizokrajného ovoce cs
dc.title.alternative Technological characteristics of domestic and imported fruits en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Březina, Pavel
dc.date.accepted 2008-06-11
dc.description.abstract-translated This thesis is focused on obtaining overall information about all the steps before and after conservation and about the fruit conservation itself. Fruit contains a lot of biological active substances. The most important ones are vitamins. These substances have a great benefit for human health and some of them show out an antioxidant effects. Scientific researches have proved that some fruit compounds protect human body against the cancer. That is why fruit is considered as very healthy food. In the thesis there are summed up all the processes needed for producing different fruit products and there are also worked up proposals of appropriateness of different products. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/142 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 7995
dc.date.assigned 2007-11-15
utb.result.grade C


Files in this item

Files Size Format View
kolmanová_2008_bp.pdf 795.8Kb PDF View/Open
kolmanová_2008_vp.doc 33.5Kb Microsoft Word View/Open
kolmanová_2008_op.doc 37Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account