Technologické vlastnosti tuzemského a cizokrajného ovoce
Zobrazit minimální záznam
| dc.contributor.advisor |
Rop, Otakar
|
|
| dc.contributor.author |
Kolmanová, Irena
|
|
| dc.date.accessioned |
2010-07-16T10:50:57Z |
|
| dc.date.available |
2010-07-16T10:50:57Z |
|
| dc.date.issued |
2008-06-02 |
|
| dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
| dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/5272
|
|
| dc.description.abstract |
Bakalářská práce byla zaměřena na získání souhrnných poznatků o všech krocích před konzervací a o samotné konzervaci ovoce. Ovoce obsahuje řadu biologicky aktivních látek. Nejdůležitější z nich jsou vitaminy. Tyto látky mají pozitivní vliv na lidské zdraví a některé z nich mají i antioxidační účinky. Vědecké poznatky prokázaly, že ovoce obsahuje látky, které chrání před vznikem rakoviny. Tím se ovoce řadí mezi velmi zdravé potraviny. V práci jsou shrnuty postupy pro výrobu jednotlivých výrobků z ovoce a dále jsou vypracovány návrhy vhodnosti pro jednotlivé výrobky. |
cs |
| dc.format |
92 s. |
cs |
| dc.format.extent |
814928 bytes |
cs |
| dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
| dc.language.iso |
cs |
|
| dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
| dc.rights |
Bez omezení |
|
| dc.subject |
čerstvé ovoce
|
cs |
| dc.subject |
chemické složení
|
cs |
| dc.subject |
skladování
|
cs |
| dc.subject |
konzervace
|
cs |
| dc.subject |
vhodnost
|
cs |
| dc.subject |
fresh fruits
|
en |
| dc.subject |
chemical constitution
|
en |
| dc.subject |
stocking
|
en |
| dc.subject |
conservation
|
en |
| dc.subject |
appropriateness
|
en |
| dc.title |
Technologické vlastnosti tuzemského a cizokrajného ovoce |
cs |
| dc.title.alternative |
Technological characteristics of domestic and imported fruits |
en |
| dc.type |
bakalářská práce |
cs |
| dc.contributor.referee |
Březina, Pavel |
|
| dc.date.accepted |
2008-06-11 |
|
| dc.description.abstract-translated |
This thesis is focused on obtaining overall information about all the steps before and after conservation and about the fruit conservation itself. Fruit contains a lot of biological active substances. The most important ones are vitamins. These substances have a great benefit for human health and some of them show out an antioxidant effects. Scientific researches have proved that some fruit compounds protect human body against the cancer. That is why fruit is considered as very healthy food. In the thesis there are summed up all the processes needed for producing different fruit products and there are also worked up proposals of appropriateness of different products. |
en |
| dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
| dc.description.result |
obhájeno |
cs |
| dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/142
|
cs |
| dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
| dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
| dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
| dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
| dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
| dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
| dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
| dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
| dc.identifier.stag |
7995
|
|
| dc.date.assigned |
2007-11-15 |
|
| utb.result.grade |
C |
|
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit minimální záznam