Zpracování drůbežích tkání na kolagenní produkty

DSpace Repository

Language: English čeština 

Zpracování drůbežích tkání na kolagenní produkty

Show full item record

No preview available
Title: Zpracování drůbežích tkání na kolagenní produkty
Author: Strauch, Radek Adam
Advisor: Mokrejš, Pavel
Abstract: Tato diplomová práce se zaměřuje na optimalizaci procesních podmínek pro výrobu želatin z kachních žaludků. V teoretické části jsou probrány zpracování drůbeže a využití vedlejších živočišných produktů, stejně jako charakteristiky a aplikace kolagenu a želatiny. Experimentální část zkoumá různé podmínky extrakce želatiny pomocí Taguchiho metodologie a analyzuje vliv těchto podmínek na kvalitu želatiny. Práce přináší nové poznatky o efektivním využití drůbežích vedlejších produktů v potravinářství.
URI: http://hdl.handle.net/10563/56159
Date: 2024-01-02
Availability: Bez omezení
Department: Ústav inženýrství polymerů
Discipline: -


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
strauch_2024_dp.pdf 2.718Mb PDF View/Open None
strauch_2024_op.pdf 242.0Kb PDF View/Open None
strauch_2024_vp.pdf 245.8Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account