Chemické složení vyšších hub

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Chemické složení vyšších hub

Show full item record

No preview available
Title: Chemické složení vyšších hub
Author: Sobková, Marcela
Advisor: Rop, Otakar
Abstract: Cílem práce bylo popsat taxonomii, fyziologii a chemické složení hub - zvláště se zaměřením na oddělení Basidiomycetes. Práce se také zabývá současnými poznatky o výskytu biologicky aktivních látek v houbách - zejména beta-glukanů. V experimentální části byly u plodnic různých druhů Basidiomycet stanoveny vybrané chemické vlastnosti, a to obsahy sušiny, popelovin, fosforu a rtuti. Část vzorků byla pěstována v domácích podmínkách, část zakoupena v obchodní síti a část nasbírána ve dvou různých lokalitách Valašska.
URI: http://hdl.handle.net/10563/5959
Date: 2008-05-16
Availability: Bez omezení
Department: Ústav potravinářského inženýrství
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: A 8070


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
sobková_2008_dp.pdf 7.099Mb PDF View/Open
sobková_2008_vp.doc 32.5Kb Microsoft Word View/Open
sobková_2008_op.doc 34.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account