Systémy řízení jakosti a bezpečnosti potravin

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Systémy řízení jakosti a bezpečnosti potravin

Show full item record

No preview available
Title: Systémy řízení jakosti a bezpečnosti potravin
Author: Dušková, Miloslava
Advisor: Buňka, František
Abstract: Cílem této práce bylo poskytnout přehled systémů managementu jakosti. Na úvod je popsán vývoj jakosti z historického hlediska. Důraz je kladen především na normy ČSN EN ISO 9001, ČSN EN ISO 22000, systém HACCP a ČSN EN ISO 19011. Dále jsou stručně rozvedeny standardy BRC a IFS. Normy ČSN EN ISO 9001, 22000, doplňková norma ČSN EN ISO 15161, se zabývají požadavky na systém managementu jakosti, systém HACCP, systém bezpečnosti potravin principy auditů. Tato práce charakterizuje potřebnou dokumentaci, její rozsah, obsah a archivaci. Dále jsou nastíněny aplikace těchto norem do koloběhu potravin v rámci jednotlivých organizací samostatně i možnost propojení s jinými systémy norem.
URI: http://hdl.handle.net/10563/7632
Date: 2008-06-02
Availability: Bez omezení
Department: Ústav potravinářského inženýrství
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: B 7683


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
dušková_2008_bp.pdf 576.4Kb PDF View/Open
dušková_2008_vp.doc 41.5Kb Microsoft Word View/Open
dušková_2008_op.doc 44.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account