Systémy řízení jakosti a bezpečnosti potravin

DSpace Repository

Language: English čeština 

Systémy řízení jakosti a bezpečnosti potravin

Show simple item record

dc.contributor.advisor Buňka, František
dc.contributor.author Dušková, Miloslava
dc.date.accessioned 2010-07-17T04:41:24Z
dc.date.available 2010-07-17T04:41:24Z
dc.date.issued 2008-06-02
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/7632
dc.description.abstract Cílem této práce bylo poskytnout přehled systémů managementu jakosti. Na úvod je popsán vývoj jakosti z historického hlediska. Důraz je kladen především na normy ČSN EN ISO 9001, ČSN EN ISO 22000, systém HACCP a ČSN EN ISO 19011. Dále jsou stručně rozvedeny standardy BRC a IFS. Normy ČSN EN ISO 9001, 22000, doplňková norma ČSN EN ISO 15161, se zabývají požadavky na systém managementu jakosti, systém HACCP, systém bezpečnosti potravin principy auditů. Tato práce charakterizuje potřebnou dokumentaci, její rozsah, obsah a archivaci. Dále jsou nastíněny aplikace těchto norem do koloběhu potravin v rámci jednotlivých organizací samostatně i možnost propojení s jinými systémy norem. cs
dc.format 41 s., 1 obr., cs
dc.format.extent 590289 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject standard cs
dc.subject normy ISO cs
dc.subject potravinářský podnik cs
dc.subject organizace cs
dc.subject management jakosti cs
dc.subject bezpečnost potravin cs
dc.subject produkt cs
dc.subject BRC cs
dc.subject IFS cs
dc.subject benchmark en
dc.subject BRC en
dc.subject IFS en
dc.subject ISO standards en
dc.subject food-processing company en
dc.subject organization en
dc.subject quality management en
dc.subject food safety en
dc.subject product en
dc.title Systémy řízení jakosti a bezpečnosti potravin cs
dc.title.alternative Quality and food safety management en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Hrabě, Jan
dc.date.accepted 2008-06-11
dc.description.abstract-translated The purpose of this was to accomplish a study of quality management systems. Evolution of quality from historical aspect is described in the theoretical part. Further in the document standards BRC, IFS, but especially ISO 9001, 22000, HACCP system and ISO 19011 are described. This document embraces detailed analysis of ISO 9001 and 22000 standards and the supplemental standard 15161 and their requirements on quality manage-ment systems, the HACCP system and system of food safety and audit. It elaborates on required documentation, its extent, content and preservation methods. It also shows, how to incorporate these standards into food chain and respective organizations and possibilities of integration with other quality management systems. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/142 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 7683
dc.date.assigned 2007-12-05
utb.result.grade B


Files in this item

Files Size Format View
dušková_2008_bp.pdf 576.4Kb PDF View/Open
dušková_2008_vp.doc 41.5Kb Microsoft Word View/Open
dušková_2008_op.doc 44.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account