Výskyt bakterií rodu Bacillus v dehydrovaných potravinách

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Výskyt bakterií rodu Bacillus v dehydrovaných potravinách

Show full item record

No preview available
Title: Výskyt bakterií rodu Bacillus v dehydrovaných potravinách
Author: Táborská, Kateřina
Advisor: Doležalová, Magda
Abstract: Bakalářská práce se v teoretické části zabývá dehydrovanými výrobky a velmi často se v nich vyskytující bakterií rodu Bacillus. Bacillus cereus je schopen produkovat toxiny, které bývají častými původci dvou odlišných alimentárních nemocí. Emetický toxin, cereulid, je tvořen v potravině a je příčinou tzv. dávivého syndromu. Enterotoxiny, které vyvolávají průjmové onemocnění, jsou na rozdíl od cereulidu tvořeny v tenkém střevě člověka. V praktické části bylo z mikrobiologického hlediska analyzováno pět různých vzorků dehydrovaných výrobků.
URI: http://hdl.handle.net/10563/7832
Date: 2009-05-25
Availability: Bez omezení
Department: Ústav potravinářského inženýrství
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: A 11719


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
táborská_2009_bp.pdf 2.095Mb PDF View/Open
táborská_2009_vp.doc 45.5Kb Microsoft Word View/Open
táborská_2009_op.doc 53.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account