Využití biopotravin ve stravování obyvatel ČR

Repozitář DSpace/Manakin

Přihlásit se

Jazyk: English čeština 

Využití biopotravin ve stravování obyvatel ČR

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Využití biopotravin ve stravování obyvatel ČR
Autor: Vaculíková, Iveta
Vedoucí: Družbíková, Helena
Abstrakt: Cílem práce bylo sestavit a srovnat jak nutričně, tak i ekonomicky jídelní lístky připravené z běžných potravin a biopotravin. Byly navrženy 4 varianty jídelních lístků pro skupinu ženy lehce pracující ve věkovém rozmezí od 19 do 65 let. Při nutričním vyhodnocení se hodnoty energií a ostatních nutričních faktorů pohybovaly ve stanoveném rozmezí + 10 %, přičemž největší energetické hodnoty bylo dosaženo u jídelního lístku varianta 4. Z výsledků ekonomického hodnocení vyplývá, že celkové náklady na nákup potravin mezi jídelními lístky variantami 1, 2 a variantami 3, 4, které byly navíc obohaceny o biopotravi-ny, byly v průměru o 35 % vyšší v případě posledních dvou zmiňovaných variant jídelních lístků.
URI: http://hdl.handle.net/10563/8858
Datum: 2009-05-14
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 12522


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
vaculíková_2009_dp.pdf 930.9Kb PDF Zobrazit/otevřít
vaculíková_2009_vp.doc 47.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
vaculíková_2009_op.doc 43Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet