Vliv dezintegrace buněčných stěn vybraných druhů sladkovodních řas na jejich stravitelnost

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vliv dezintegrace buněčných stěn vybraných druhů sladkovodních řas na jejich stravitelnost

Show simple item record

dc.contributor.advisor Mišurcová, Ladislava
dc.contributor.author Machů, Ludmila
dc.date.accessioned 2010-07-19T10:33:58Z
dc.date.available 2010-07-19T10:33:58Z
dc.date.issued 2010-05-20
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/12555
dc.description.abstract Sladkovodní řasy mají cenné nutriční složení a vykazují zdraví prospěšné vlastnosti. Již v minulosti byly používány jako potravina. Dnes mají širší využití, ale konzumují se stále. Stravitelnost některých druhů sladkovodních řas je omezena složením buněčné stěny. Diplomová práce je zaměřena na zkoumání vlivu dezintegrace buněčných stěn vybraných druhů sladkovodních řas na jejich stravitelnost. cs
dc.format 109 s. cs
dc.format.extent 3741994 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject sladkovodní řasy cs
dc.subject dezintegrace cs
dc.subject stravitelnost cs
dc.subject freshwater algae en
dc.subject disintegration en
dc.subject digestibility en
dc.title Vliv dezintegrace buněčných stěn vybraných druhů sladkovodních řas na jejich stravitelnost cs
dc.title.alternative The effect of disintegration of cell walls of selected species of freshwater algae on their digestibility en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Škrovánková, Soňa
dc.date.accepted 2010-06-01
dc.description.abstract-translated Freshwater algae have valuable nutritional composition and healthy features. They were used like a food since long time ago. Today, they have wider usage but they are consumed as well. The digestibility of some species of freshwater algae is limited by their cell wall composition. This master thesis is focused on researching effect of disintegration of cell wall of selected species of freshwater algae on their digestibility. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/196 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, hygiene and economics of food production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 14731
dc.date.assigned 2010-01-04
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
machů_2010_dp.pdf 3.568Mb PDF View/Open
machů_2010_vp.doc 50.5Kb Microsoft Word View/Open
machů_2010_op.doc 47Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account