Srovnání výživové a technologické hodnoty odrůd Lonicera caerulea

DSpace Repository

Language: English čeština 

Srovnání výživové a technologické hodnoty odrůd Lonicera caerulea

Show simple item record

dc.contributor.advisor Rop, Otakar
dc.contributor.author Ulrichová, Michaela
dc.date.accessioned 2012-03-09T15:11:30Z
dc.date.available 2012-03-09T15:11:30Z
dc.date.issued 2011-05-20
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/15936
dc.description.abstract Tato diplomová práce má za úkol zabývat se netradičním druhem ovoce-zimolezem (Lonicera caerulea). Poskytuje informace o botanické charakteristice a chemickém složení tohoto ovoce. U 9 odrůd byly provedeny chemické analýzy - obsah sušiny, refrakce, celko-vý obsah kyselin a obsah minerálních prvků u jednotlivých odrůd zimolezu. Práce také popisuje účinky a vlivy zimolezu na lidský organismus a možnosti jeho využití a zpracování v potravinářství. cs
dc.format 60 s. cs
dc.format.extent 5015133 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Práce není přístupná
dc.subject ovoce cs
dc.subject zimolez cs
dc.subject odrůda cs
dc.subject sušina cs
dc.subject refrakce cs
dc.subject kyseliny cs
dc.subject minerální prvky cs
dc.subject potravina cs
dc.subject fruit en
dc.subject blue honeysuckle en
dc.subject cultivar en
dc.subject dry matter en
dc.subject soluble solid content en
dc.subject titrable acidity en
dc.subject mineral elements en
dc.title Srovnání výživové a technologické hodnoty odrůd Lonicera caerulea cs
dc.title.alternative Comparison of Nutritional and Technological Value of Varieties of Lonicera caerulea en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Mlček, Jiří
dc.date.accepted 2011-06-01
dc.description.abstract-translated This thesis has the task to become familiar with unusual fruit-blue honeysuckle (Lonicera caerulea). Provides information on the botanical characteristics and chemical composition of fruits. The 9 cultivars were carried out chemical analysis - dry matter content, refraction, by the total acidity and mineral elements in the cultivars of honeysuckle. The thesis also describes the effects and impacts of blue honeysuckle on the human body and its possible use and handling of food. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/196 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 14585
dc.date.assigned 2010-01-04
utb.result.grade C


Files in this item

Files Size Format View
ulrichová_2011_dp.pdfBlocked 4.782Mb PDF View/Open
ulrichová_2011_vp.doc 31.5Kb Microsoft Word View/Open
ulrichová_2011_op.doc 97.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account