Extrakce fenolových kyselin z rostlinných potravin pevného charakteru

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Extrakce fenolových kyselin z rostlinných potravin pevného charakteru

Show full item record

No preview available
Title: Extrakce fenolových kyselin z rostlinných potravin pevného charakteru
Author: Maňásková, Věra
Advisor: Hanuštiak, Pavel
Abstract: Diplomová práce se zabývá výběrem vhodné extrakční metody k izolaci fenolových kyselin z pevného vzorku rostlinného původu a zjištěním, které z vybraných fenolových látek se ve vzorku nacházejí. Stanovována byla kyselina 4-aminobenzoová, 3,4-dihydroxybenzoová, 4-hydroxybenzoová, vanilinová, kávová, p-kumarová, ferulová, sinapová a vanilin. Výběr vhodné extrakční metody se odvíjel od zjištěného obsahu stanovovaných fenolových látek. Vzorek představuje mouku z rozdrcených semen révy vinné. V teoretické části je popsána réva vinná, antioxidanty ze skupiny polyfenolů, extrakční metody a HPLC metoda. V praktické části jsou vyhodnoceny výsledky z laboratoří.
URI: http://hdl.handle.net/10563/24711
Date: 2013-01-16
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
maňásková_2013_dp.pdf 4.889Mb PDF View/Open
maňásková_2013_vp.doc 94Kb Microsoft Word View/Open
maňásková_2013_op.doc 95Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account