Česká gastronomie v 21. století

DSpace Repository

Language: English čeština 

Česká gastronomie v 21. století

Show full item record

No preview available
Title: Česká gastronomie v 21. století
Author: Macourková, Lenka
Advisor: Forman, Václav
Abstract: Cílem této diplomové práce je nejprve seznámení s historii gastronomie, přiblížení zažitých trendů v české kuchyni a přiblížení regionálních pokrmů, které gastronomii dozajista ovlivňují i v dnešní době. Zmíní se o využití jedlých květů v gastronomii, které napomáhají umocnit kulinární prožitek při stolování. Seznámí jakým způsobem ovlivňuje gastronomii šest lidských smyslů a přiblíží zážitkovou gastronomii. Uvede možnosti a využití propojení vaření a základních vědeckých postupů molekulární gastronomie a mixologie. Na praktickém příkladu ukáže sestavení jídelního lístku dle nejnovějších trendů v gastronomii, přiblíží molekulární gastronomii a mixologii na receptech včetně technologických postupů.
URI: http://hdl.handle.net/10563/15369
Date: 2011-05-20
Availability: Bez omezení
Department: Ústav biochemie a analýzy potravin
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: B 21760


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
macourková_2011_dp.pdf 3.963Mb PDF View/Open
macourková_2011_vp.doc 96.5Kb Microsoft Word View/Open
macourková_2011_op.doc 95Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account