Mastné kyseliny v různých druzích potravin

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Mastné kyseliny v různých druzích potravin

Show full item record

No preview available
Title: Mastné kyseliny v různých druzích potravin
Author: Jelínková, Dana
Advisor: Buňka, František
Abstract: Bakalářská práce je zaměřena na charakteristiku mastných kyselin v různých druzích potravin. V práci je popsána stavba mastných kyselin, možné procesy jejich oxidace, rovněž možnosti výroby rostlinných olejů. Dále jsou charakterizovány esenciální mastné kyseliny řady (n-3 a n-6). Obsah jednotlivých mastných kyselin v potravinách ukazují tabulky. V samostatné kapitole jsou prezentovány příklady obsahů jednotlivých mastných kyselin v konkrétních potravinách se zaměřením na mražené krémy, cukrovinky a trvanlivé pečivo, jemné pečivo a listová těsta.
URI: http://hdl.handle.net/10563/15900
Date: 2011-05-30
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie a mikrobiologie potravin
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: B 14872


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
jelínková_2011_bp.pdf 1.314Mb PDF View/Open
jelínková_2011_vp.doc 92.5Kb Microsoft Word View/Open
jelínková_2011_op.doc 94.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account